Tiggande kvinna berättar: fick missfall efter misshandel

I den här husvagnen bodde den misshandlade kvinnan när polisen gjorde husrannsakan i ett hus i Hultsfreds kommun. Foto: Ur polisens förundersökning

Tiggande kvinna berättar: fick missfall efter misshandel

På fredagen kom åtalet mot de sju bulgariska män som misstänks ha utnyttjat landsmän för att tigga på olika platser i Småland. I förundersökningen finns flera exempel på hur ligans ledare ska ha utövat kontroll över sina offer. Det värsta exemplet handlar om en kvinna som ska ha misshandlats så att hon fick missfall.

I förhör berättar en av de utsatta kvinnorna att hon var arbetslös hemma i Bulgarien och fick ett erbjudande från en av de misstänkta att åka till Sverige för att jobba. För resan och ett ID-kort, resa och mat uppger hon att hon betalade 20.000 kronor. Men väl på plats i Sverige berättar hon att hon fördes till ett hus på landsbygden och fick då reda på att hon skulle tigga. För det lovades hon 500 kronor i månaden. Men hon uppger i förhör att hon aldrig fick några pengar.

Hade inte råd att åka till sjukhus

I stället ska kvinnan och de andra som bodde i eller i närheten av huset pressats att tjäna pengar. Om de fick in för lite pengar blev de misshandlade eller begränsningar i mattilldelningen, enligt kvinnan. Hon berättar också om hur hon sommaren 2017 fick slag i magen av en av de misstänkta gärningsmännen. Efter det uppger hon att hon fick missfall vilket hon mått mycket dåligt över sedan dess. I förhöret beskriver hon att hon ville åka till sjukhus efter händelsen men lät bli eftersom det skulle kosta 600 kronor.

Enligt åtalet är kvinnan inte den enda som misshandlats. Två män ska enligt förundersökningen har även två av de män som är målsägande misshandlats av två av de misstänkta.

  • Ida Andersson

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*