Strippklubb på Östermalm kvar trots vräkning

Grevgatan. Strippklubben är "en fullständig katastrof för de boende", enligt advokat Niclas Lifsten. Foto: Elin Jonsson

Strippklubb på Östermalm kvar trots vräkning

Den omdiskuterade strippklubben på Östermalm tvingades stänga strax innan jul. Men snart öppnade dörrarna igen. Nu hoppas grannarna på nytt beslut om vräkning redan nästa vecka.

  • Nyheter
  • Publicerad 17:00, 9 jan 2019

Senast vi skrev om strippklubben på Grevgatan hänvisade bostadsrättsföreningen Valfisken Mindre till sitt juridiska ombud, advokaten Niclas Lifsten. Han menade då att brf:en blivit grundlurad och att klubben tagit sig in i lokalerna genom att använda falska uppgifter.

– Bostadsrättsföreningen är chockad och de kommer vidta alla åtgärder för att verksamheten ska upphöra, sa advokaten då.

Strippklubb chockar grannar på Östermalm

Och de höll vad de lovade. Den 14 december lämnade brf:en in en stämningsansökan till tingsrätten som omedelbart gav resultat. Bara fem dagar senare fattades beslut och den 20 december avhystes klubben från fastigheten av kronofogden.

– Det gick fantastiskt snabbt, säger Lifsten om processen.

Fullständig katastrof

Men det var en kort lycka för advokaten och hans klienter. Klubben överklagade beslutet till hovrätten som istället valde att tillfälligt stoppa avhysningen. Verksamheten var snabbt igång igen.

– Hovrätten menade att tingsrätten borde gett motparten en chans att yttra sig innan de fattade beslutet. Så nu är ärendet tillbaka hos tingsrätten och vi räknar med ett beslut nästa vecka. För egen del har jag gott hopp om att de ska meddela samma beslut som tidigare, säger Lifsten.

I stämningsansökan från brf:en beskrivs bland annat hur en småbarnsfamilj i huset känt sig tvungen att hitta nytt boende på grund av den nattöppna hyresgästen.

– Det här är en fullständig katastrof för de boende. De plågas varje natt av musik och andra störningar från verksamheten, säger Lifsten.

StockholmDirekt har inte lyckats nå klubben Club Heaven för en kommentar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Detta har hänt

Bostadsrättsföreningen Valfisken Mindre trodde att de hyrt ut sina lokaler på Grevgatan till ett företag som säljer köksutrustning. Istället visade det sig att bolaget, som går under namnet Ventri AB, hade helt andra planer och i början av december öppnade en strippklubb på adressen.

Den 14 december lämnade Brf:en, som ansåg att företaget lurat till sig lokalen under falska uppgifter, in en stämningsansökan till tingsrätten.

Den 19 december blev klubben avhyst av kronofogden efter beslut från tingsrätten.

Klubben överklagade då till hovrätten som snabbt beslutade om att tillfälligt stoppa avhysningen.

Strippklubben bedriver återigen verksamhet på adressen och nu inväntar brf:en ett nytt beslut från tingsrätten.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Bli först med att kommentera

Kommentera