Ordningsvakt åtalas för två våldtäkter vid Stureplan

En ordningsvakt som jobbat vid Stureplan åtalas för två våldtäkter. Foto: Andreas Enbuske

Ordningsvakt åtalas för två våldtäkter vid Stureplan

En man som jobbat som ordningsvakt vid Stureplan åtalas nu för två våldtäkter och två fall av tjänstefel. Händelserna ska ha inträffat när mannen varit i tjänst.

  • Nyheter
  • Publicerad 11:08, 13 mar 2019

Händelserna ska ha inträffat under förra året och han misstänks ha förgripit sig på flera kvinnliga besökare i tjänsten enligt Dagens Nyheter. Nu åtalas han för två våldtäkter och två fall av tjänstefel. Enligt Expressen jobbade mannen på flera innekrogar vid Stureplan.

Enligt åtalet ska mannen i det ena fallet ha tvingat en kvinna till att utföra oralsex på honom under hot om att annars polisanmäla henne för brott. I det andra fallet ska han ha haft samlag med en kvinna som inte deltog frivilligt, skriver DN.

LADDA NER VÅR APPIphone eller Android

Åtalen om tjänstefel ska handla om att mannen inte anmält ett brott samtidigt som han krävt en sexuell handling för att inte anmäla.

– I det ena fallet har han krävt sex som en motprestation och i det andra fallet även utnyttjat att kvinnan var berusad. I båda fallen har han utnyttjat kvinnornas utsatta situation, skriver åklagaren Christina Voigt i ett uttalande.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Bli först med att kommentera

Kommentera