Nu straffar staden dålig snöröjning med böter

Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) lovar bättre med snöröjningen av trottoarerna. Nästa år. Foto: Linda Gren/Läsarbilder

Nu straffar staden dålig snöröjning med böter

Den entreprenörer som inte skött snöröjning och sandning på trottoarerna ska få böta eller inte få pröjs. Det meddelar nu trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP).

  • Nyheter
  • Publicerad 19:00, 9 feb 2019

Klagomålen har varit många och kritiken stor på årets snöröjning, framförallt skicket på trottoarerna. Nu ger staden många av de som klagat rätt.

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/har-svarar-hellden-mp-pa-snoilskan/repsbh!9O67NrJB8srUqJNmdCpCzQ/

Till SVT Nyheter säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) att trafikkontoret har varit ute och inspekterat hur det sett ut på trottoarerna i staden och många platser får underkänt. Entreprenörerna har antingen slarvat eller missat sanda på vilket lett till halk-kaoset.

Gående ska få bättre snöröjning – nästa år

Nu ska staden sträcka upp de som inte skött jobbet och de kommer antingen få betala böter, oklart hur mycket, eller inte få betalt.

– Vi kan konstatera att vissa av de här entreprenören inte har skött sandningen av trottoarerna. Det kommer troligen innebära att trafikkontoret kommer att utdöma viten, i vissa fall kommer man heller inte att betala ut de pengar som de skulle ha fått betalt för det arbete som de skulle göra, säger Daniel Helldén till SVT Nyheter.

– Man har helt enkelt gått runt i stan och tittat och konstaterat att det är många platser där det inte är sandat som det ska, enligt de regler som finns. Och när de inte sköter sig blir det en fråga om viten.

Bli först med att kommentera

Kommentera