Klart: M-toppen tar över Östermalm

Ordförande. Andréa Ström vill göra Östermalm till Stockholms blågröna skyltfönster. Foto: Artist

Klart: M-toppen tar över Östermalm

Andréa Ström (M) har bott på Östermalm i hela sitt liv. Som ny ordförande i stadsdelsnämnden tänker hon se till att stadsdelen blir Stockholms mest välskötta.

  • Nyheter
  • Publicerad 16:46, 6 dec 2018

Andréa Ström är bara 28 år, men har suttit i stadsdelsnämnden sedan 2010. Dessutom återfinns hon sedan valet 2014 i kommunfullmäktige och från årsskiftet blir hon gruppledare för Moderaterna i arbetsmarknadsnämnden.

Den 1 januari inleds även uppdraget som ordförande i Östermalms stadsdelsnämnd när Moderaterna tar över ordförandeskapet efter Miljöpartiet.

– Det känns fantastiskt roligt. Jag har bott på Östermalm i hela mitt liv och gått i både skola och förskola här. Det är ett trevligt område som har allt. Det är lugnt och trivsamt samtidigt som det är nära till pulsen och nöjeslivet. Det är en bra mix.

Personerna som får mest makt i Stockholm

Vilka frågor tänker du driva som ordförande?

– Min ambition är att Östermalm ska vara Stockholms blågröna skyltfönster med det bästa samarbetet och den bäst skötta stadsdelen. Då gäller det att prioritera förskola, äldreomsorg och socialtjänst. Jag kommer också att rikta fokus på den psykiska ohälsan bland unga som vi ser ökar.

Vad gör du när du inte arbetar politiskt?

– Jag är stabschef på stadsbyggnadsförvaltningen på Tyresö, vilket innebär att jag pendlar mellan Östermalm, Stadshuset och Tyresö centrum. Sedan går jag ofta på promenader med min hund Linus. Det är då jag ser förändringar i stadsdelen och kan prata med invånarna.

– Jag är förresten nyförlovad också, så det har varit en riktigt bra höst, säger Andréa Ström.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Bli först med att kommentera

Kommentera