Heltidsreformen i förskolan skrotas i Stockholms stad

Karin Ernlund (C), Lotta Edholm (L), Erik Slottner (KD), Anna König Jerlmyr (M) och Daniel Helldén (MP) under presskonferensen som presenterar nya blågröna styret i Stockholms stad. Foto: Patrik Wirén

Heltidsreformen i förskolan skrotas i Stockholms stad

Rätten att som föräldraledig ha barn i förskolan på heltid skrotas. Det beskedet gav det nya blågröna styret i Stockholms stad precis.

  • Nyheter
  • Publicerad 13:01, 12 okt 2018

Det blir maktskifte i Stockholms stad. Det rödgrönrosa styret ersätts av en blågrön majoritet med M, KD, L, C och MP som just nu har presskonferensen i Stadshuset. Ett av de konkreta beskeden som nu levereras är att den omdebatterade heltidsreformen i förskolan som ger föräldralediga rätt att ha barn heltid på förskolan kommer att skrotas så fort som möjligt.

– Vi kommer så snabbt som möjligt att återgå till de tidigare reglerna, säger Lotta Edholm (L).

Det innebär att man som föräldraledig kommer kunna ha sitt barn på förskolan 30 timmar i veckan efter att reformen skrotats.

För tillträdande skolborgarrådet Lotta Edholm (L) är det en stor glädje att kunna ge det här beskedet.

– Det är en viktig fråga för mig som jag är glad att få igenom. Jag är glad över att kunna stärka förskolans pedagogiska uppdrag. Förskolan är inte ett slags snabbköp där man kan lämna i barnen hur som helt. Att återgå till 30 timmar stärker förskolans pedagogiska uppdrag. Jag har träffat många arga förskolepedagoger. Deras arbetsbörda har ökat enormt och de har förlorat värdefull planeringstid och det drabbar barnen. Om man inte kan planera en utflykt så blir det ingen utflykt, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Please enable JavaScript to view the comments.
Comments powered by Disqus.

Bli först med att kommentera

Kommentera