Här förbjuds bilar i Stockholm i helgen

Avstängningar. I helgen är det inte kul för den som har tänkt sig att åka runt med bil inne i City. Redaktionens råd är enkelt: låt bli, för din egen skull. Foto: Andreas Jennische

Här förbjuds bilar i Stockholm i helgen

Halvmara och bilfri dag. Räkna med avspärrningar och trafikstörningar om du tänkt röra dig i City i helgen.

  • Nyheter
  • Publicerad 17:30, 14 sep 2018

Klockan 15.30 på lördag går startskottet för årets upplaga Stockholm Halvmaraton. I samband med det 2,2 mil långa loppet kommer även stora delar av City att stängas av.

För de som tänkt åka bil eller resa kollektivt kan det därför innebära en hel del problem.
Vid området runt starten vid Strömbron och målgången vid Norrbro kommer det råda trafikavspärrningar från klockan 09-19 på lördagen.

Från eftermiddagen och framåt utökas avspärrningarna till övriga innerstan. Flera gator öppnas upp igen redan på eftermiddagen i takt med att löpare passerar. Men på de flesta håll de avstängda till klockan 19.

Även på söndag blir trafikstörningar i City när Bilfri dag anordnas för fjärde året i rad. Eventet är ett initiativ från Stockholms stad där syftet är att erbjuda stockholmarna en möjlighet att uppleva en bilfri stadsmiljö.

Delar av City och Gamla stan kommer därför att vara bilfritt mellan klockan 09-18.

Sandra Sigebrant vid Stockholmspolisen råder alla som tänkt trafikera City i helgen att kolla trafikinformationen på trafik.nu och SL.se.

BILFRITT. Här är området som ska vara bilfritt. Foto: Stockholms stad

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Please enable JavaScript to view the comments.
Comments powered by Disqus.

Bli först med att kommentera

Kommentera