Hållplatsförvirring i Norra Djurgårdsstaden

Busslinje sex går mellan Karolinska och Ropsten. Foto: Per Brandt

Hållplatsförvirring i Norra Djurgårdsstaden

Gasverket? Drevergatan? Varför heter inte SL:s busshållplats i Norra Djurgårdsstaden samma sak som platsen där den ligger, undrar en Östermalmsbo. Östermalmsnytt reder ut.

  • Nyheter
  • Publicerad 15:36, 13 mar 2019

"Varför heter SL:s busshållplats något annat än vad det är?". Östermalmsnytt fick ett mejl från en läsare som varit och åkt buss i Norra Djurgårdsstaden.

"Skulle till Gasverket i Norra Djurgårdsstaden, steg på 6 vid Stureplan och bad chauffören säga till vid Gasverket – vilket han gjorde. Han släppte av mig 400 meter FÖRE Gasverket. Det visade sig senare att den hållplatsen heter Gasverket. Den som ligger vid Gasverkets entré 400 meter framåt, heter något annat…" står det i mejlet.

Något annat är närmare bestämt Drevergatan.

Varför är det så?

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

SL:s förklaring är att det från de två norra gasklockorna är närmare till hållplatsen Drevergatan men från den södra gasklockan är det närmare till den nordligaste hållplatsen med namn Gasverket.

– Likaså är det närmast från Gasverksvägen till hållplats Gasverket. Troligtvis var det den hållplatsen resenären ifråga klev av vid. Vad gäller just hållplatserna Gasverket så har de legat där de nu ligger i flera år, säger Aleksander Krajisnik på SL:s pressavdelning.

Han kan även avslöja att hållplatsen Drevergatan kommer att byta namn till Spårvägsmuseet i samband med att muséet flyttar in i Gasverket hösten 2020.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Bli först med att kommentera

Kommentera