DirektPress satsar för att bryta segregationen

Nya grepp. Petter Beckman ska leda en satsning för att minska polariseringen inom Storstockholm. Foto: Claudio Britos

DirektPress satsar för att bryta segregationen

Valet är över. Men alla de stora frågorna om hur vi ska bryta segregationen och få en mer sammanhållen stad kvarstår. Tidningskedjan DirektPress har nu engagerat Petter Beckman för att driva projektet #EttStockholm, med målet att minska polariseringen inom Storstockholm.

  • Nyheter
  • Publicerad 12:18, 11 okt 2018

– Vår lokaltidningskedja och vår nyhetswebb når i princip alla delar av stan. Vi tror att det går att använda den räckvidden för att i högre grad än i dag knyta ihop olika delar av Storstockholm och göra det lättare för folk att mötas över gränserna, säger Petter Beckman, chefredaktör för BotkyrkaDirekt, HuddingeDirekt och SkärholmenDirekt.

Vad betyder det konkret?

– Vi kommer att jobba med artikelserier där vi försöker hitta nya sätt att tackla de verkligt svåra frågorna: hela den här diskussionen som handlar om parallellsamhällen, gängkriminalitet, diskriminering, rasism, hederskultur, islamisering och islamofobi måste kunna föras på ett sätt som inte ökar motsättningarna ytterligare.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Satsningen #EttStockholm kommer också att jobba med fysiska möten, diskussionskvällar, och läsarpaneler, gärna i samarbete med olika grupper och föreningar inom civilsamhället för att utforska om det går att hitta bättre sätt att mötas och samtala och motverka den sociala splittringen.

När startar ni?

– Jag har precis fått uppdraget och kommer att använda de närmaste månaderna till att bygga upp projektet. Alla som är intresserade av att samarbeta är välkomna att höra av sig, säger Petter Beckman.

Växande ­tidningskedja

DirektPress ger i dag ut 39 gratisutdelade lokala nyhetstidningar med en samlad upplaga på över 1,2 miljoner exemplar varje vecka. Tidningarna täcker hela Stockholm stad och stora delar av Stockholms Län. Men också Enköping, Västerås, Uppsala och Göteborg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Please enable JavaScript to view the comments.
Comments powered by Disqus.

Bli först med att kommentera

Kommentera