Planerna på Apples jättebutik i city skrotas

Planerna på Apples jättebutik i city skrotas

Så här var det tänkt att Apples butik i Kungsträdgården i Stockholm skulle se ut.

Stäng fullskärmsläge

Planerna på en Applebutik i Kungsträdgården i Stockholm stoppas.

Det står klart sedan Alliansen och Miljöpartiet gått samman om att styra Stockholm.

– Planerna ska avbrytas, säger Erik Slottner (KD) gruppledare.

Det var på presskonferensen om maktskiftet i Stockholms stadshus som Alliansen och Miljöpartiet avslöjade sina planer över hur de ska styra staden under de kommande fyra åren.

Den kontroversiella planen att bygga en Applebutik vid ingången mot Kungsträdgården från Hamngatan kommer att stoppas, meddelade vid presskonferensen.

– Vi skapar en ny entré från Hamngatan. Sedan hoppas jag att vi kan hitta en annan plats för Applebutiken. Det är välkommet om Apple vill etablera sig i city för att öka citys konkurrenskraft. Men Kungsträdgården är fel plats. Vi ska utveckla Kungsträdgården i stället för att spärra av Kungsträdgården från Hamngatan.

Många sågar den planerade Applebutiken

Länsstyrelsen i Stockholm har tidigare kritiserat planerna i dess nuvarande utformning.

”Den föreslagna byggnaden har en skala, färgsättning, form och placering som förminskar upplevelsen av parken som helhet. Det, tillsammans med byggnadens funktion och trädfällningar, riskerar att förstärka Hamngatan på bekostnad av parkens funktion i stadsrummet. I praktiken skulle det innebära att Kungsträdgårdens norra del kopplas bort från parken och infogas i Hamngatans affärsstråk”, skrev länsstyrelsen i samrådsyttrandet när man sågade förslaget.

Länsstyrelsen var en av närmare 1 800 som hR yttrat sig över byggplanerna i samrådet till Stockholms stad. De flesta är också negativa.

Relaterade ämnen

  • Kungsträdgården Följ

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera