MP:s redovisar sina krav på S

MP:s redovisar sina krav på S

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Föregående Nästa Stäng fullskärmsläge

Vänsterpartiet, Centerpartiet och Liberalerna har lagt fram sina krav till Socialdemokraterna.

Nu gör Miljöpartiet detsamma.

Språkrören Gustav Fridolin och Isabella Lövin skriver på Aftonbladet Debatt att de vill se kraftfulla klimatåtgärder – men är öppnar för skattesänkningar.

Stefan Löfven har fått mer tid för att förhandla om regeringssamarbete.

Detta efter att både Centerpartiet och Liberalerna lagt fram sina krav för att de ska släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Sedermera har även Vänsterpartiet redovisat sina krav.

På Aftonbladet Debatt redovisar nu även Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Isabella Lövin sina krav för att släppa fram Stefan Löfven.

”Vi är beredda att lyssna på andra partier, ta ansvar och göra kompromisser för att Sverige får en regering. Miljöpartiet prioriterar inte sänkta skatter för de rikaste, men i det läge vi är så kommer den ekonomiska politiken innehålla också sådant som är viktigt för andra partier”, skriver de i debattartikeln.

LÄS MER: MP:s besked till Löfven: Vi ska sitta i regeringen

Miljöpartiets kravlista till Stefan Löfven

Miljöpartiet kan gå med på sänkt skatt för arbete. Samtidigt vill de se ”kraftfulla klimatåtgärder” med skattehöjningar för miljöskadlig verksamhet.

”För att det ska bli möjligt att ta oss ur fossilberoendet krävs att ett antal politiska klimatreformer blir verklighet. Det är våra centrala ingångar i regeringssamtalen. Sverige behöver till exempel en bred skattereform med grön skatteväxling, där skatten höjs på miljöskadlig verksamhet och sänks på exempelvis arbete”, skriver språkrören.

LÄS MER: C och L:s väljare: Högre förtroende för Stefan Löfven än Kristersson

”Det som är avgörande för oss är att en ny regering har en tillräckligt bra politik för klimatet och för medmänsklighet. Vi går in i mötesrummen med målet att det är dit förhandlingarna ska leda.”

Expressen söker Gustav Fridolin och Isabella Lövin.

Relaterade ämnen

  • Miljöpartiet Följ
  • Gustav Fridolin Följ
  • Isabella Lövin Följ
  • Stefan Löfven Följ

Bli först med att kommentera

Kommentera