Företagare häktas – misstänks ha mördat Tess

Företagare häktas – misstänks ha mördat Tess

En man i 50-årsåldern har häktats misstänkt för mord på på Therése "Tess" Karlsson, 44.
"Tess" Karlsson hittades död i Arlanda-området i september. Foto: Mattias Nordahl

Föregående Nästa Stäng fullskärmsläge

Therése "Tess" Karlsson, 44, hade varit försvunnen flera veckor när hennes kvarlevor hittades i Arlandaområdet i norra Stockholm i slutet av september.

Nu kan mordutredningen ha nått ett genombrott:

En företagare i 50-årsåldern har häktats som misstänkt.

Sista gången hon såvitt känt sågs vid liv var den 18 augusti. Den 29 september hittade en privatperson kvarlevor i Arlandaområdet i norra Stockholm. Polisen har bekräftat att det var Tess som hittades – misstänkt mördad.

En vän till Therese berättar om sorgen:

– Hon var den snällaste människan jag känt. Man blir förbannad om någon tagit hennes liv. Det känns som på film. Tess älskade människor, djur, att sjunga, var lite rebellisk. Hon stod upp för civilkurage och ville hjälpa de svagaste, säger vännen.

Vid tidpunkten för försvinnandet hade Tess nyligen börjat utbilda sig till sjuksköterska.

I tisdags anhölls en man i 50-årsåldern. Mannen, en företagare, begärdes på fredagen häktad på den lägre misstankegraden, skälig misstanke.

Försvaras av stjärnadvokat

Åklagare Jenny Karlsson anser att det finns risk att företagaren flyr eller försvårar utredningen genom att förstöra eller gömma bevis om han får vara på fri fot.

Till häktningsförhandlingen i Attunda tingsrätt på fredagsförmiddagen kom företagaren i grå munkjacka och svart skinnjacka. Delar av förhandlingen hölls bakom stängda dörrar. Företagaren täckte sig med en filt medan förhandlingen pågick – sedan beslutade rätten att han häktas, skäligen misstänkt för mord.

I rätten försvaras han av stjärnadvokaten Martin Cullberg.

– Jag kommer inte kommenterar den utredningen någonting. Jag har inga kommentarer i nuläget, säger han.

Under utredningen har såväl polis som Therése syster Pernilla Karlsson vädjat om tips från den som kan ha sett något.

Mannen är klädd i grå munkjacka och svart skinnjacka under häktningsförhandlingen. Foto: OLLE SPORRONG

Systerns vädjan

Den som gjort iakttagelser vid restaurang Nancy's i Järfälla kvällen den 18 augusti uppmanas att ringa telefon 114 14. Det var där och då Tess senast sågs vid liv.

– Jag vill uppmana dem som har sett något att träda fram om de har någon information, har systern Pernilla Karlsson sagt.

– Det är en jättetung sorg, svårt att förstå att det ens händer.

Therése Karlsson förekom vid tidpunkten för försvinnandet som målsägande i ett misshandelsfall. Den 18 september skulle hon ha vittnat i rätten. I kartläggningen av Therése liv tittar polisen på det som "en av många saker" men någon uppenbar koppling till det misstänkta mordet ska inte finnas.

– Jag kommenterar inte utredningen. Vi jobbar med kartläggning av hennes sista tid i livet och är i början av en stor utredning, säger polisens utredningsledare Christer Axling.

Relaterade ämnen

  • Stockholm Följ
  • Arlanda Följ

Bli först med att kommentera

Kommentera