Tvåsiffrigt för Netnordic – köper systemutvecklingskonsult

Joakim Arstad Djurberg
Reporter

Systemutveckling 2019-06-12 11:42 Tvåsiffrigt för Netnordic – köper systemutvecklingskonsult

Storsatsande Netnordic gör nu sitt tionde förvärv under sin nordiska storsatsning. Haldenbaserade systemutvecklingsbolaget IPCO är det som ska stärka bolaget den här gången.

Facebook 0 Twitter 0 Reddit LinkedIn 0 Totalt 0 Spara artikel Kopiera

Foto: Ulf Larsen (CC)Fredrikstens fästning i Halden, hemort för systemutvecklingsbolaget IPCO.

Netnordic är ett av alla hungriga och riskkapitalbackade bolag som just nu dammsuger marknaden efter nya bolag att växa med. Precis som Xllnc ägs man av norska Norvestor. Och det är i hemlandet som bolagets tionde förvärv sedan 2015 nu sker.

IPCO har drygt 20 anställda i Halden och jobbar främst med projektledning, it-servicehantering, mjukvaruutveckling, skräddarsydda lösningar och underhåll av lösningar.

– Genom vår roll som systemintegratör inom nätverk, säkerhet och kommunikation har vi sett ett ökat behov av skräddarsydda kundlösningar med utgångspunkt i kostnadseffektiv standardteknologi, för att stödja kunderna i deras jakt på effektiva digitala lösningar. Behovet för ökad kompetens och kapacitet inom systemutveckling är centralt för att vi ska fortsätta öka våra framsteg genom att erbjuda olika tjänster till våra stora och medelstora kunder. IPCO passar in i vår tillväxtstrategi med en solid kompetens och relevant erfarenhet, säger koncernchefen Jarl Øverby, som i och med köpet i princip dubblar bolagets styrka inom systemutveckling.

koncernchefen Jarl Øverby
Netnordics koncernchef Jarl Øverby.

– Med utökad kapacitet närmar vi oss nu 40 personer som endast arbetar med systemutveckling på olika kundprojekt och det gör Netnordic till en viktig aktör i att förbättra tjänster och lösningar inom viktiga delar av samhället. Nätverk, säkerhet och kommunikation är betydelsefulla drivkrafter för effektivitet och utveckling inom den nordiska näringslivet och den offentliga sektorn, konstaterar han vidare.

– Det var ett naturligt steg för oss att bli en del av en större miljö så att vår kompetens kan komma ännu mer till sin rätt, och sedan var Netnordic ett naturligt val. Vi har båda en solid bas i Halden och med detta kommer vi ytterligare att stärka vår lokala närvaro. Samtidigt hjälper vår kompetens i Oslo till att stärka Netnordics leveranskapacitet i stora och krävande projekt, både i Norge och Norden, säger IPCO:s vd Ole Jakob Ottestad.

Läs också:
Köpa eller bli uppköpt – därför konsolideras it-branschen i rasande fart
Växlar upp i kampen mot operatörerna – nu köper Netnordic Radpoint

Systemutveckling Konsulter Netnordic Ipco Affärer

Joakim Arstad Djurberg
Joakim Arstad Djurberg
Reporter

Joakim Arstad Djurberg Facebook 0 Twitter 0 Reddit LinkedIn 0 Totalt 0 Spara artikel Kopiera Facebook 0 Twitter 0 Reddit LinkedIn 0 Totalt 0 Spara artikel Kopiera

Senaste nytt

  • 2019-06-12 11:42Computer Sweden Joakim Arstad Djurberg Tvåsiffrigt för Netnordic – köper systemutvecklingskonsult
  • 2019-06-12 10:05Computer Sweden Mattias Malmqvist Tableau efter 150-miljardersaffären: "Våra utvecklare kan knappt vänta"
  • 2019-06-12 10:00Computer Sweden Karin Lindström Rykten om att Apple vill köpa Intels modemchipp lägger sig inte
  • 2019-06-12 09:41Computer Sweden Mattias Malmqvist Amazon välkomnar myndighetsaffärer – även i kontroversiella fall
  • 2019-06-12 06:04Computer Sweden Mattias Malmqvist It-jättarna plöjer ner miljarder i svenska paradgrenarna – men vad finns bakom?

100 Senaste

Bli först med att kommentera

Kommentera