Strunta i möten och löjliga regler – så blir du mer produktiv enligt Elon Musk

Karin Lindström
Reporter

Karriär 2019-06-14 10:46 Strunta i möten och löjliga regler – så blir du mer produktiv enligt Elon Musk

Nej, superentreprenören Elon Musk är inte en vän av möten. Dra ner på möten och lämna dem om de inte ger något – det är några av de produktivitetstips han ger sina anställda i ett internt mejl.

Facebook 0 Twitter 0 Reddit LinkedIn 0 Totalt 0 Spara artikel Kopiera

Foto: Steve Jurvetson (CC BY 2.0)Elon Musk.

När Elon Musk skickade ut ett mejl om förändringar i produktionen av Tesla till sina anställda passade han också på att avsluta med några rekommendationer för hur produktiviteten kan ökas.

Biltidningen Jalopnik fick tag i mejlet och här är superentreprenörens produktivitetsråd i korthet:

Möten är ”ett fördärv”.
Överdrivet många möten är ett fördärv i de stora företagen, skriver Elon Musk. ”Var snälla och avstå från alla stora möten om det inte är säkert att de verkligen ger något för alla närvarande. Om de gör det – håll dem ändå korta.”

Täta möten bara när nöden kräver.
Täta möten ska man bara ha om det verkligen är något brådskande som ska lösas – när det är löst ska mötesfrekvensen ner direkt.

Dra dig inte för att lämna mötet.
Har du inget att tillföra mötet – gå därifrån, det är inte oartigt: ”det är oartigt att få någon att stanna och slösa sin tid”.

Läs också: Så framtidssäkrar du din it-karriär

Låt bli nonsensord.
Nej, akronymer och ”nonsensord” är inget som uppmuntras på Tesla. Ingen ska behöva gå runt med en ordbok för att fungera på företaget.

Ta de kortaste vägarna.
Kommunikation ska ta den kortaste vägen – och inte hela vägen genom företagets befälsordning. Chefer som vill att den ska ta vägen genom hela hierarkin – ja, de får se sig om efter ett annat jobb.

Låt kommunikationen flöda fritt.
Dålig kommunikation mellan olika avdelningar ställer till mycket problem och lösningen är att låta den flöda fritt mellan alla nivåer. Det fungerar inte om kommunikationen ska ta vägen över massa chefer – ”då kommer superdumma saker att hända”.

Använd ditt sunda förnuft.
Låt ditt sunda förnuft vara din guide. ”Om det är uppenbart löjligt att följa en regel på företaget i en specifik situation, så att det skulle kunna bli en bra seriestripp för Dilbert, då bör regeln ändras”.

Artikeln är tidigare publicerad i april 2018

Karriär Jobb Elon Musk Ledarskap

Karin Lindström
Karin Lindström
Reporter

Karin Lindström Facebook 0 Twitter 0 Reddit LinkedIn 0 Totalt 0 Spara artikel Kopiera Facebook 0 Twitter 0 Reddit LinkedIn 0 Totalt 0 Spara artikel Kopiera

IDG Jobb

Få tips om senaste jobben direkt i din mejl. Skapa jobbevakning här!

Just nu 192 lediga tjänster på IDG Jobb

Senaste nytt

  • 2019-06-14 10:46Computer Sweden Karin Lindström Strunta i möten och löjliga regler – så blir du mer produktiv enligt Elon Musk
  • 2019-06-14 09:17Computer Sweden Joakim Arstad Djurberg CAG köper – och startar nytt säkerhetsbolag
  • 2019-06-14 06:02Computer Sweden Karin Lindström Swisheffekten – nu siktar Riksbanken på att göra betalningar sekundsnabba
  • 2019-06-13 14:46Computer Sweden IDG Opinion "Elscooterbolagen behöver ta ansvar för användarnas säkerhet"
  • 2019-06-13 13:14TechWorld Mikael Markander Kina beskylls för ddos-attacker mot Telegram i Hongkong

100 Senaste

Bli först med att kommentera

Kommentera