Ökad vinst för Ericsson när 5g-investeringar tar fart

Mattias Malmqvist
Reporter

Mobilitet 2019-07-17 09:28 Ökad vinst för Ericsson när 5g-investeringar tar fart

Ericsson rapporterar i dag om stora ökningar både vad gäller försäljning och vinst – mycket tack vare ökade 5g-satsningar. Nu investerar företaget i en ny 5G-produktionsanläggning.

Facebook 0 Twitter 0 Reddit LinkedIn 0 Totalt 0 Spara artikel Kopiera

När svenska telekomjätten Ericsson rapporterar för sitt andra kvartal i dag pratar vd Börje Ekholm helst och mest om 5g.

– Vi har starkt momentum i vår 5g-verksamhet med både nya avtal, nya kommersiella lanseringar och driftsatta nät. Hittills har vi tillhandahållit lösningar för nästan två tredjedelar av alla kommersiellt lanserade 5g-nät. Tillväxten ökar inom 5G. Initialt kommer 5g att utgöra en kapacitetsförbättring i storstadsområden, skriver Ekholm i rapporten.

Dessutom gör Ericsson stora investeringar i den här tekniken. De har beslutat att investera i en toppmodern 5g-produktionsanläggning i USA som ett komplement till företagets globala leveranskedja, och de uppger att de ska öka investeringarna i forskning och utveckling.

– Vår 5g- och molnbaserade portfölj vinner mark hos kunderna, och vi ökar relaterade FoU-investeringar för att säkerställa att portföljen är anpassad och redo.

Andra nya tekniker som Ericsson ökar investeringarna i är automatisering och AI.

Vad gäller resultatet så ökade Ericsson försäljningen med 10 procent till 54,8 miljarder kronor under andra kvartalet.

Rörelseresultatet 3,7 miljarder kronor, att jämföra med 0,2 miljarder motsvarande period förra året. Det ger en rörelsemarginal på 6,8 procent.

Men trots de här ökningarna hade aktieanalytikerna förväntat sig mer. Enligt en sammanställning från Reuters hade förväntat sig ett rörelseresultat på 4,13 miljarder.

Det går hursomhelst inte att komma ifrån att den svenska telekomjätten just nu rider på en framgångsvåg som en följd av att 5g-utbyggnaden nu tar fart i världen.

Läs mer: Ericsson bygger helautomatiserad 5g-fabrik i USA

Läs mer: Sundsvall nästa anhalt när Telia startar lokala 5g-nät

Mobilitet 5g Ericsson

Mattias Malmqvist
Mattias Malmqvist
Reporter

@mamalmqvist Mattias Malmqvist Facebook 0 Twitter 0 Reddit LinkedIn 0 Totalt 0 Spara artikel Kopiera Facebook 0 Twitter 0 Reddit LinkedIn 0 Totalt 0 Spara artikel Kopiera

Senaste nytt

  • 2019-07-17 06:03Computer Sweden Mattias Malmqvist Nu går det undan – företagen dubblar satsningarna på AI
  • 2019-07-16 14:51Computer Sweden Mikael Markander Alienwares grundare lämnar Dell för AMD
  • 2019-07-16 13:09TechWorld Mikael Markander Symantec drar sig ur försäljning till chippjätte
  • 2019-07-16 11:38Computer Sweden Mattias Malmqvist CGI snuvar Evry på lokaltrafiken i Stockholm – affären värd 900 miljoner

100 Senaste

Bli först med att kommentera

Kommentera