Nu ska Google säkra också billiga mobiler – med ny krypteringsmetod

Mattias Malmqvist
Reporter

Mobilitet 2019-02-08 14:37 Nu ska Google säkra också billiga mobiler – med ny krypteringsmetod

Med en ny metod lovar Google nu att också billigare och enklare enheter ska kunna krypteras – ett initiativ som kan visa sig viktigt nu när utvecklingsmarknader blir allt viktigare för Android-ekosystemet.

Facebook 0 Twitter 0 Reddit LinkedIn 0 Totalt 0 Kopiera

Google har naturligtvis ett intresse av att hålla billigare mobiltelefoner konkurrenskraftiga, då utvecklingsmarknader blir allt viktigare för Android-ekosystemet. Inte minst då smartphone-försäljningen på mer mogna marknader går ner.

Det har dock varit svårt att få nuvarande krypteringslösningar att fungera effektivt för enklare smartphones, men nu gör de en satsning på säkerheten och för att skydda data i telefoner i den här kategorin. Med en ny krypteringsmetod ska it-jätten säkerställa att alla, även enklare och billigare, enheter ska kunna krypteras.

I ett inlägg i Googles säkerhetsblogg skriver Paul Crowley och Eric Biggers, som arbetar i säkerhetsgruppen för Android, om Adiantum, den metod som ska lösa det här problemet, och som ska användas i kommande Android-distributioner.

”I dag erbjuder Android lagringskryptering genom att använda AES, Advanced Encryption Standard. De flesta nya Androidenheter har hårdvarustöd för AES via ARMv8 Cryptography Extensions. Men Android körs på många olika enheter, inte bara de senaste flaggskeppsmobilerna och telefonerna i mellansegmentet, utan också Android-Go-telefoner, som framför allt säljs i utvecklingsländer, smarta klockor och tv”.

”Adiantum är en innovation i kryptering som är utformad för att göra lagringskryptering effektivare för enheter utan krypteringsacceleration och för att säkerställa att alla enheter kan krypteras”.

Läs mer:
Samsungs drag för att hålla undan för kineserna: Mer teknik i billiga mobiler
”Värsta året någonsin för smartphones” – så ska tillverkarna vända trenden

Mobilitet Smartphones Android Säkerhet

Mattias Malmqvist
Mattias Malmqvist
Reporter

@mamalmqvist Mattias Malmqvist Facebook 0 Twitter 0 Reddit LinkedIn 0 Totalt 0 Kopiera Facebook 0 Twitter 0 Reddit LinkedIn 0 Totalt 0 Kopiera

Senaste nytt

  • 2019-02-08 14:37Computer Sweden Mattias Malmqvist Nu ska Google säkra också billiga mobiler – med ny krypteringsmetod
  • 2019-02-08 11:27Computer Sweden Mattias Malmqvist Chefer och män mer utsatta för nätmobbning på jobbet
  • 2019-02-08 10:51Computer Sweden Karin Lindström Inte bara Apple som kan – i Raspberry Pi:s butik får man känna och testa
  • 2019-02-08 10:41Computer Sweden Karin Lindström Huawei räds inte övervakning från EU
  • 2019-02-08 09:22TechWorld Lars Dobos Mozilla följer Google – inför sajt-isolering i Firefox

100 Senaste

Bli först med att kommentera

Kommentera