Före detta Microsoftchefer utmanar Linkedin – ska nosa upp utvecklare

Mattias Malmqvist
Reporter

Startup 2019-05-15 16:04 Före detta Microsoftchefer utmanar Linkedin – ska nosa upp utvecklare

Två före detta Microsoftchefer har tagit in sex miljoner dollar i riskkapital för att utveckla en tjänst som ska konkurrera med Linkedin om att hjälpa företag rekrytera rätt personer, särskilt systemutvecklare och ingenjörer.

Facebook 0 Twitter 0 Reddit LinkedIn 0 Totalt 0 Spara artikel Kopiera

Linkedin har blivit en allt vanligare kanal att gå via för att hitta folk att anställa, men när det gäller utvecklare är den inte tillräcklig – eftersom dessa är mer intresserade av andra plattformar när det gäller att framhålla sig själva och det de gjort. Det hävdar i alla fall Seekout. Det är ett amerikanskt startup som med en teknisk lösning ska hjälpa HR-avdelningar att med hjälp av AI skapa en ”360-gradersprofil” av potentiella kandidater, särskilt bland de som inte lägger någon tid på sin Linkedin-profil.

Företaget drivs av ett gäng före detta Microsoft-profiler och har nu efter en investeringsrunda fått in sex miljoner dollar i bolaget. Det här rapporterar nyhetssajten Geekwire.

Det är Anoop Gupta, som tidigare var teknisk assistent åt Bill Gates och chefat över Microsofts Unified Communications-grupp.

Teknisk chef är Aravind Bala, som på Microsoft hade titeln partner engineering manager, och arbetade med produkter som Bing och Office.

De båda lämnade Microsoft ett år innan företaget förvärvade Linkedin 2016, och har sedan dess arbetat med ett annat startup – men nu ska de alltså konkurrera med Linkedin, skriver Geekwire.

Seekouts idé är att utvecklare och ingenjörer ofta inte lägger ner särskilt mycket jobb på att marknadsföra sig själva och sitt jobb på Linkedin, men att de gör det på andra sajter som till exempel Github eller i forskningsarbeten eller patenthandlingar. Deras lösningar letar kandidater bland sådana källor.

Företaget har redan 75 storföretag som kunder i olika industrier, som it, försvar och läkemedel, rapporterar Geekwire.

Läs mer:
Arbetssökandes Linkedin-profiler ny måltavla för cyberbedragare
Microsoft binder Nadellas lön till hur Linkedin presterar

Startup Systemutveckling Karriär Linkedin

Mattias Malmqvist
Mattias Malmqvist
Reporter

@mamalmqvist Mattias Malmqvist Facebook 0 Twitter 0 Reddit LinkedIn 0 Totalt 0 Spara artikel Kopiera Facebook 0 Twitter 0 Reddit LinkedIn 0 Totalt 0 Spara artikel Kopiera

Senaste nytt

  • 2019-05-15 16:04Computer Sweden Mattias Malmqvist Före detta Microsoftchefer utmanar Linkedin – ska nosa upp utvecklare
  • 2019-05-15 15:53Computer Sweden Joakim Arstad Djurberg Svenska mjukvaran ska ge Capgemini nytt industrischvung
  • 2019-05-15 13:01Computer Sweden Mattias Malmqvist Microsoft följer Google i spåren – gör jätteinvestering i Afrika
  • 2019-05-15 12:44TechWorld Lars Dobos Ny Intel-bugg hotar miljontals molnkunder
  • 2019-05-15 11:08Computer Sweden Mattias Malmqvist Trump väntas underteckna order om att stoppa Huawei

100 Senaste

Bli först med att kommentera

Kommentera