Evrys Sverigechef ska leda nya utmanaren – och förra Atea-vd:n blir ordförande

Joakim Arstad Djurberg
Reporter

Karriär 2018-12-06 12:00 Evrys Sverigechef ska leda nya utmanaren – och förra Atea-vd:n blir ordförande

Den trio som tillsammans bildar en ännu namnlös utmanare har tagit in en tung trio att leda framfarten.

Facebook 0 Twitter 0 Reddit LinkedIn 0 Totalt 0 Kopiera

Fredrik Almén blir koncernchef, Lars Pettersson blir styrelseordförande, och Eva Lindqvist tar också plats i styrelsen.

Stora delar av Office IT-Partner, Zetup och Dicom slogs samman tidigare i år. Det nya bolaget, som vill utmana konkurrenterna i samlad tappning, har ännu inget namn. Däremot har man rekryterat för fullt till ledningen.

Evrys Sverigechef Fredrik Almén kommer att vara koncernchef, och han är inte den enda branschbekantingen som plockats in. Den tidigare Atea-, Bisnode- och Nexus-vd:n Lars Pettersson kommer att vara styrelseordförande och styrelseveteranen Eva Lindqvist tar också plats i styrelsen.

De båda styrelsetillskotten börjar vid årsskiftet, och Fredrik Almén kliver in i februari.

– Det är en mycket spännande möjlighet att få vara med och bygga en ny utmanare på den nordiska marknaden. De tre bolag som idag ingår i gruppen är starka spelare inom sina områden och kommer att komplettera varandra på ett effektivt och innovativt sätt, kommenterar Fredrik Almén sitt nya uppdrag och säger så här om vad som väntar.

– Gruppen går nu in i en ny tillväxtfas. Styrkan ligger i de personliga relationerna, den lokala närvaron och den starka kultur som finns och som kommer att möjliggöra en fortsatt utveckling med fokus på kundnöjdhet och mot att bli marknadsledare i SME-segmentet.

Den nya koncernen bildades i juni av FSN Capital V. Gruppen, som alltså består av Dicom, Offfice IT-Partner och Zetup, har som uttalad målsättning att bli en nordisk marknadsledare inom it-infrastruktur, molntjänster och digitalisering.

– Jag är mycket nöjd med att välkomna Fredrik Almén som ny koncernchef. Med sin djupa kompetens inom tekniksektorn och bevisade förmåga att generera tillväxt har han det som krävs för att framgångsrikt leda koncernen genom den snabba utvecklingen i branschen. Vidare är det mycket tillfredsställande att kunna välkomna två mycket starka ledamöter i Lars och Eva till styrelsen, säger Andreas Bruzelius på FSN Capital Partners som hittills varit tillförordnad styrelseordförande.

Läs också:
Sveriges första 5g-nät invigt: ”det här är nationell kritisk infrastruktur”
Alla pratar om blockchain – men finns det något bakom hajpen?

Karriär Outsourcing Dicom Office It-partner Zetup

Joakim Arstad Djurberg
Joakim Arstad Djurberg
Reporter

Joakim Arstad Djurberg Facebook 0 Twitter 0 Reddit LinkedIn 0 Totalt 0 Kopiera Facebook 0 Twitter 0 Reddit LinkedIn 0 Totalt 0 Kopiera

CS Jobb

Hundratals lediga jobb inom it. Hitta din nästa utmaning här!

Just nu 210 lediga tjänster på CS Jobb

Senaste nytt

  • 2018-12-06 12:00Computer Sweden Joakim Arstad Djurberg Evrys Sverigechef ska leda nya utmanaren – och förra Atea-vd:n blir ordförande
  • 2018-12-06 11:15Computer Sweden Karin Lindström Australien på väg att få anti-krypteringslag – teknikjättar tvingas lämna data till polisen
  • 2018-12-06 11:01Computer Sweden Mattias Malmqvist Rivstart för 5g-auktionen – redan sprängt miljardvallen
  • 2018-12-06 10:12Computer Sweden Joakim Arstad Djurberg Här är konsultbolagen som har nöjdast kunder i Norden
  • 2018-12-06 10:04Computer Sweden Karin Lindström Toppchef på Huawei gripen i Kanada – jagas av USA

100 Senaste

Bli först med att kommentera

Kommentera