Amazon välkomnar myndighetsaffärer – även i kontroversiella fall

Mattias Malmqvist
Reporter

Molnet 2019-06-12 09:41 Amazon välkomnar myndighetsaffärer – även i kontroversiella fall

Chefen för Amazons molnverksamhet, Andy Jassy, säger att företaget kommer att arbeta med alla myndigheter i USA som följer lagen. Det i motsats till Microsoft som kommer motsätta sig kontroversiell försäljning.

Facebook 0 Twitter 0 Reddit LinkedIn 0 Totalt 0 Spara artikel Kopiera

Amazon har under de senaste åren hamnat mitt i en allt mer intensiv debatt om hur myndigheter ska få använda ansiktsigenkänning. Kritiker pekar på riskerna med felmatchningar och företrädarna menar att tekniken hjälper till att hålla allmänheten säker.

Andy Jassy, vd för Amazon Web Services, sade under konferensen Code Conference att företaget kommer att arbeta med alla amerikanska myndigheter som följer lagen, skriver nyhetsbyrån Reuters.

– Vi kommer att stå till tjänst för den federala regeringen och de behöver använda tekniken ansvarsfullt. Alla myndigheter som följer lagen kommer vi att stå till tjänst för, sa Andy Jassy.

Andy Jassy höll med om att frågan runt ansiktsigenkänning ”är på riktigt”, men han tillade att ”bara för att en teknik skulle kunna missbrukas så innebär inte det att man ska fördöma den”.

Microsoft har intagit en annan hållning, skriver Reuters, och har avhållit sig från att sälja teknik för ansiktsigenkänning om de misstänker att det kan finnas en risk för att mänskliga rättigheter åsidosätts.

Läs mer: Teknik för underrättelsetjänster har blivit mångmiljardmarknad i Sverige

Artificiell Intelligens Molnet Amazon Ansiktsigenkänning

Mattias Malmqvist
Mattias Malmqvist
Reporter

@mamalmqvist Mattias Malmqvist Facebook 0 Twitter 0 Reddit LinkedIn 0 Totalt 0 Spara artikel Kopiera Facebook 0 Twitter 0 Reddit LinkedIn 0 Totalt 0 Spara artikel Kopiera

Senaste nytt

  • 2019-06-12 10:05Computer Sweden Mattias Malmqvist Tableau efter 150-miljardersaffären: "Våra utvecklare kan knappt vänta"
  • 2019-06-12 10:00Computer Sweden Karin Lindström Rykten om att Apple vill köpa Intels modemchipp lägger sig inte
  • 2019-06-12 09:41Computer Sweden Mattias Malmqvist Amazon välkomnar myndighetsaffärer – även i kontroversiella fall
  • 2019-06-12 06:04Computer Sweden Mattias Malmqvist It-jättarna plöjer ner miljarder i svenska paradgrenarna – men vad finns bakom?
  • 2019-06-11 16:39Computer Sweden Joakim Arstad Djurberg Addsecure köper Offentlig Säkerhet

100 Senaste

Bli först med att kommentera

Kommentera